Vol au vent (volovon) nedir? Siz Hiç vol au vent dediniz mi ?

Vol-au-vent (volovon) nedir? Siz Hiç vol-au-vent dediniz mi ?

Volovon nedir ? Rüzgarla savrulan anlamına gelen vol-au-vent ( volovon ), hem meze (tuzlu dolgularla) hem de dolgular tatlıysa tatlı olarak servis edilebilen bir Fransız yemeğidir. Komsu ulke Belcika’nin da mutfaginda farkli cesitli olan vol-au-ventlar vardir.

Vol au vent nasil hazirlanilir?

Vol-au-vent’in hazırlanmasındaki ilk adım, puf böreği veya lapa lapa böreği yapmaktır. Un, tuz ve su ile birleştirilir, elastik, ipeksi bir hamur elde edilir, daha sonra tereyağı ile kaplanır, yuvarlanır ve karakteristik katmanlı kıvama gelene kadar en az altı tur döndürülür.

Eger milföy harumu yapmakla ugrasmak istemezseniz hazir da alabilirsiniz. Cok daha kolay. En azindan zamaniniz almaz. Artik butun supermarketler satiliyor zaten.

Milföy hamuru daha sonra altta disk şeklinde, üstte ise su ile yapıştırılmış halka şeklinde bir katmandan oluşan yuvarlak baca benzeri yapılara dönüştürülür. Halkanın ortasından kalan daha küçük disk kapak olarak kullanılır. Pişirme sırasında hamur işi yükselir ve genellikle şarap veya likörlerle zenginleştirilmiş et, balık veya sebze bazlı soslarla doldurulabilen bir silindir boşluğu oluşturur.

vol au vent Nedir

Bir dolgunun dokusu ufalanandan pürüzsüze kadar değişebilir ve et bazlı vol-au-vent’in genellikle sıcak, balık bazlı olanın ( mesala somon veya uskumrus ) ise soğuk olarak servis edilmesi bir gelenektir. Milföy hamurlarının ıslanmaması için sosların uygun şekilde azaltılması gerekir, bu nedenle vol-au-vent’in taze olarak servis edilmesinin en iyi nedeni budur. Vol-au-vent’i kremalı veya köpük benzeri dolgularla doldurursanız, bir pasta poşeti kullanın.

Volovon Çeşitleri Nelerdir?

Bu yıl boyunca klasik bir Belçika yemeği olan tavuk yahnisi, kendim yapmaya başlayana kadar favorim değildi. Görünüşü bazen itici olabiliyor ve bir zamanlar Avrupa’da ogrenci oldugum yillardahiç hoşlanmazdım. Belçika’daki menüye bakın: “vol-au-vent” (rüzgarlı) veya “Koninginnehapje” (kraliçe ısırığı). Temelde, bütün haşlanmış tavuk, besamel sos ve tavuk suyu, biraz krema ve küçük köfteler ve mantarlardan yapılan, pirinç, patates kızartması veya patates püresi eşliğinde küçük yuvarlak içi boş bir puf böreği içinde servis edilen bir tavuk güvecidir.

Her ayın ilk çarşambası yayınlanan bir dizi Belçika yemeğinin parçası olarak, bu süper Belçika klasiklerini sizin için açıklayacağıma yemin ederim. Adım adım size ne yapacağınızı göstereceğim, bu, o muhteşem rustik Belçika lezzetlerini başarıyla yeniden yaratmanızı sağlayacak. VOL-AU-VENT – Belçika klasiklerimizin çoğu gibi bu da orijinal bir Fransız tarifiydi.

Tavuk yahnisi, Versailles’deki Kraliyet sarayında “Bouchée à la reine” olarak adlandırılan Kral Louis XV eşi Kraliçe Marie Leszczynska‘nın altında gün ışığını gördü. Kraliyet mutfaklarına, kralı metreslerini ziyaret etmekten alıkoymak için yeni orijinal yemekler bulması talimatını vermesiyle ünlüydü. Bu tavuk, tatlı ekmek (riz-de-veau) ve jambon ile yapıldı.

Daha sonraki yillar Belçikalılar da bu yemeği benimsediler. Ancak birkaç malzemeyi atladılar ve mantar ve küçük köfteler ekleyerek bugunku haline getirdiler. Belçika gezileriniz de ne zamanolursa olsum hemen hemen butun Belçika brasserie menüsünde bulabileceğiniz yemeklerden biridir. Bu tavuk yahnisi yapmak oldukça kolay ve çocuklar arasında çok popüler. Artik kullanilan hamurlar butun supermakretlerde bulabiliyorsunuz zaten.

Volon Hazırlayanlara Ipuçları

  • Anahtar, kaliteli bir serbest dolaşan tavuk satın almak ve temel olarak iyi bir tavuk stoğu kullanmak ve lezzetleri sebze ve baharatlarla oluşturmaktır.
  • Beşamel sosunuzu tereyağı veya zeytinyağı ile yapabilirsiniz, ancak kulladiginiz un ile yagi orantili tutun. Çok fazla un eklememeye dikkat edin ve birkaç dakika pişmesine izin verin.
  • Ben daha çok lezzet için mantarları zeytinyağı veya tereyağında, köfteleri de sotelemeyi tercih ediyorum ama pişmiş tavuğu çıkardıktan sonra mutfak sıvısında/sütünde de haşlayabilirsiniz.
  • Yemeği süslemek için düz maydanoz veya su teresi kullanabilir ve puf böreği kutusuyla veya olmadan servis edebilirsiniz.

Su yazimi ve bir de bacalhau nedir yazimi okuyun

Ayifet olsun

One thought on “Vol au vent (volovon) nedir? Siz Hiç vol au vent dediniz mi ?

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started